Our Mission Statement

This is Photoshop's version of Loremer Ipsn gravida nibh vel velit auctoregorie sam alquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.

Contacteaza-ne

  • 1-779-333-67992
  • info@industrybusiness.com
  • 3042 Rotterdam, Netherlands; Van Noortwijcksingel
Program: 09:00 – 16:00
Duminica/Sambata – inchis
Adresa: Baia Sprie, Maramures
Str. Caramizilor nr.55
Contact: +40262 211 861
office@romflexprod.com
Social Media:
  • English
  • Deutsch
Top
Romflex Prod / Articole de cauciuc  / Despre tipurile de cauciuc – natural si sintetic

Despre tipurile de cauciuc – natural si sintetic

Dupa cum am amintit in mare inca de pe prima pagina a site-ului nostru, articolele tehnice din cauciuc pe care le producem au la baza o serie de materiale – acestea reprezinta o gama de amestecuri (de tipuri si in cantitati diferite) de cauciuc (atat natural, cat si sintetic). Inainte de a-i enumera, merita sa prezentam in mare care este istoria acestei incredibile componente, ce a ajuns astazi atat de des inaltnita. Click aicipentru a vedea, inainte, cateva trasaturi incredibile a ceea ce putem produce.

Europenii au cunoscut acest material chiar la primele contacte cu continentul american – cu siguranta insa, bastinasii de acolo il foloseau cu mult timp inainte. In zona Mexicului de azi, au fost observate asa numite mingi de cauciuc, apoi si in alte parti (folosite de copii). Dupa 200 de ani, in jurul anului 1720, s-a inceput studierea acestui cauciuc – se spunea despre el ca nu e decat un produs de condensare e uleiurilor. Cauciucul natural, insa, e un produs solid ce se obtine prin coagulare din latex (secretat de arbori) precum Hevea Brasiliensis, originar din zona Amazon. Magellan a introdus apoi prima guma de sters, popularizata apoi in Anglia. Mai tarziu, a fost introdus in imbracaminte si incaltaminte. Caldura si temperatura redusa au fost obstacole de netrecut in vederea trainiciei acestui cauciuc – dupa mult timp, a fost descoperita de Goodyear, vulcanizarea cu sulf. De atunci lucrurile au mers intr-un alt ritm. Macintosh, alaturi de Hancock, reusesc mai apoi cum sa taie, sa roleze si sa preseze acest material la o scara mare – ei fac astfel in 1842 prima minge din cauciu vulcanizat. Urmeaza apoi alte jucarii, mingi, roti, anvelope. Mai tarziu, in primul Razboi Mondial, a fost necesara dezvoltarea unei solutii – astfel a aparut cauciucul sintetic – ce acopera acum 60% din consumul mondial.

Investitii majore au accelerat aceasta alternativa sintetica – au aparut ca un rezultat deci Buna S, Hycar, SBR-ul – copolimeri de stiren cu butadien (inlocuitori ai cauciucului natural). Aceste tipuri de elastomeri, ce sunt usor de vulcanizat, au avut caracteristici asemanatoare cu cel natural. Mai tarziu, Al doilea Razboi Mondial a cunoscut programe ce au pus oarecum fundatia industriei de elastomeri sintetici – totul in capacitati de productie enorme. Astazi mari concerne au dus munca de cercetare si productie mai departe, la nivel mondial: fie ca vorbim de Dupont (despre care am vorbit in articolele trecute, cand am prezentat garniturile de cauciuc rezistente la aplicatii extreme – Viton ® (FKM/FPM) ), Bayer, Shell, Basf, Goodyear, Firestone, Michelien, Dow, EniChem, ExxonMobil si altii. Astazi, fiecare tip de cauciuc prezent pe piata are seturi de proprietati speciale, recomandate pentru anumite genuri de aplicatii – ca e vorba de NR, NBR, SBR, Viton, CR, cauciuc siliconic sau EPDM.

Chiar daca pentru unii dintre noi aceste lucruri nu au fost noi, este incredibil cum acest material continua sa fie extrem de intalnit! Caracteristicile sale speciale il recomanda pentru o multime de aplicatii, unde se intalnesc forte enorme de rupere, compresie, torsiune sau rezistenta la numeroase substante chimice si uleiuri; toate acestea in temperaturi ce ajung la 300 de grade Celsius.

Mai multe informatii despre tipurile de cauciuc sintetic utilizate in elaborarea articolelor tehnice de cauciuc, aici la Romflex Prod, in seriile de articole viitoare. Va invitam sa aruncati o privirea peste gama de Produse, urmand lista meniului superior. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice comanda sau intrebare !